<<< Ajankohtaista

Palokuntanuorten kesäleirin 2025 avainhenkilöhaku on avattu!

Haemme osaavia henkilöitä seuraaviin toimialapäälliköiden tehtäviin (sekä pariin muuhun tehtävään) palokuntanuorten kesäleirille 2025. Leiripaikka on tuttuun tapaan ”Padis”, eli Palotarus Padasjoella ja ajankohta on 13.-19.7.2025. 

Yleistä: Päälliköiden ja vastaavien tulee pystyä sitoutumaan leirityön tekemiseen jo hyvissä ajoin ennen leiriä. Jokainen päällikkö vastaa oman toimialansa työvuorojen suunnitteluista ja vastuun jakamisesta henkilöstön kesken, sekä toimialan hankintojen kilpailutuksesta ja tarvikkeiden hankinnasta. Kaikkiin toimialapäällikkötehtäviin haetaan myös varapäällikköjä. Toimialapäällikön tehtävä on leirityön vapaaehtoisjohtamisen huippupaikka. Se vaatii sitoutumista mutta tarjoaa erinomaista kokemusta johtamisesta ja tapahtumatuottamisesta. 

Tehtävät vaativat suunnittelu-, johtamis- ja yhteistyötaitoja, kykyä innostaa muita vapaaehtoisia ja taitoa hyödyntää digitaalisia yhteistyövälineitä. Tehtävä vaatii lisäksi sujuvaa suomen kielen taitoa, sekä kirjallisesti ja suullisesti. Päällikkötehtävät edellyttävät kokemusta palokuntaleireistä ja toimialan tuntemusta.

Tehtävät alkavat marraskuussa 2024 ja päättyy 2025 marraskuussa. Tehtävät edellyttävät sitoutumista ja osallistumista toimialan tapaamisiin, leiritoimikunnan kokouksiin ja seminaareihin. Lisäksi aikaa kuluu suunnitteluun ja johtamiseen kokousten ulkopuolella. Vaikka tehtävää on paljon, sitä ei tarvitse toteuttaa yksin.

Leiripäällikkö kutsuu koolle leirityöryhmän sekä toimittaa työryhmän kokouskutsun ja -muistiot liiton nuoristotyötoimikuntien/-valiokuntien puheenjohtajille sekä liiton toimistolle. Huolehtii ja valvoo työryhmän päätösten toimeenpanon ja toteutuksen sekä vastaa leirin kokonaisvaltaisesta johtamisesta ja toiminnasta. Hän myös raportoi leiritoimikunnan toiminnasta toimikuntien puheenjohtajille sekä liiton toimistolle.

Koulutuspäällikkö vastaa leirin koulutuksen järjestämisestä ja valitsee kurssinjohtajat. Koulutuspäällikkö pyörittää leirillä koulutustoimistoa sekä vastaa myös kalustovajan sujuvasta toiminnasta

Ohjelmapäällikkö vastaa leirin koulutuksen ulkopuolisesta vapaa-ajan ohjelmatarjonnasta: mm. kilpailut, diskot, tapahtumat, pelit ja leikit. Ohjelmapäällikkö organisoi, ideoi ja aikatauluttaa toimialan hankintoja ja toimintoja (yhdessä toimialan muiden tekijöiden kanssa).

Järjestelypäällikkö vastaa leirin huollosta ja muista yleisistä järjestelyistä: mm. jätehuollosta, vessoista, tiskistä, polttopuista sekä monista leirin järjestelyyn liittyvistä asioista. Vastaa rakennus- ja purkuleiristä.

Turvallisuuspäällikkö vastaa leirin sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta. Hänen tehtävänään on hoitaa lupa-asioita ja muuta viranomaisyhteistyötä. Leirillä myös ensiapu toimii turvallisuuspäällikön alaisuudessa.

EA-vastaava vastaa leirin ensiapupisteen toiminnasta. Hän huolehtii tarvittavien ensiapuvälineiden ja ensiapuhenkilöstön riittävyydestä leirillä. Tehtävässään hän toimii yhteystyössä turvallisuuspäällikön kanssa.

Keittiöpäällikkö järjestää leirin ruokailut alusta loppuun muun keittiöhenkilökunnan kanssa. Hän suunnittelee ruokalistat, tekee tilaukset sekä vastaa keittiön päivittäisistä toiminnoista. Olemme hakemassa mahdollisesti kahta keittiöpäällikköä, jolloin työmäärä ei kasva liian suureksi, ja vastuu jakaantuu tasaisemmin.

Kanttiinivastaava vastaa leirin kanttiinin myynnistä, tuotteista sekä rahaliikenteestä. Toimii yhteistyössä keittiöpäällikön (tilaukset) sekä toimiston (rahaliikenne) kanssa.

Toimistopäällikkö vastaa leirin toimistopalveluista, mm. organisoi leirille ilmoittautumiset, pitää kirjaa koko leirin henkilöstöstä, hoitaa leiritodistukset sekä muut juoksevat toimistoasiat. Toimistopäällikön avuksi haetaan myös osaavaa henkilöä vastaamaan leirin IT-infran toteuttamisesta ja ylläpidosta.

Tiedotuspäällikkö vastaa leirin sisäisestä sekä ulkoisesta viestinnästä: mm. leirilehdestä, sosiaalisesta mediasta, visuaalisesta ilmeestä, ulkoisista tiedotteista yhdessä leiripäällikön kanssa, tiedotustilaisuuksista sekä mahdollisuuksien mukaan myös leiriradiosta. Tehtävässä toimii yhteistyössä toimistopäällikön kanssa.

Nuorten edustajat edustavat Uudenmaan Pelastusliiton ja Helsingin Pelastusliiton toiminta-alueen palokuntanuoria. Nuorten edustaja on vielä nuori itsekin eli alle 18-vuotias. Hän on aktiivinen palokuntanuori, joka uskaltaa ja haluaa tuoda nuorten mielipiteen esille. Nuorten edustaja on leiritoimikunnan täysivaltainen jäsen.

Projektisihteeri on moniosaaja, joka toimii mm. leiritoimikunnan sihteerinä valmistellen kokousasiat (kutsut, esityslistat, pöytäkirjat) ja avustaa leiripäälliköitä ja toimialapäälliköitä leirin tekemisessä. Toimii myös palokuntien yhteyshenkilönä leiriin liittyen. Tehtävän yksityiskohdat tarkentuvat, kun leiritoimikunta on valittu.

Päiväkotivastaava. Päiväkoti vastaa leirin toimihenkilöiden lasten hoidosta päiväsaikaan silloin, kun lapsen huoltaja on kiinni omassa tehtävässään.

Mikäli toimialapäällikön tehtävä kiinnostaa, tai tunnet tehtävään mahdollisesti sopivan henkilön, ilmianna itsesi tai palokuntakaverisi TÄLLÄ lomakkeella. Otamme ilmoitusten perusteella yhteyttä lomakkeella ilmoitettuihin henkilöihin. Tärkeintä on, että löydämme sopivat henkilöt näihin tehtäviin! Jätä hakemuksesi lomakkeen kautta viimeistään 27.10.2024.

Näistä mielenkiintoisista tehtävistä ja leiristä yleisesti saat tarvittaessa lisätietoa HELPE:n nuorisotyövaliokunnan puheenjohtajalta Pietari Muuriselta (p. 045 639 6317 / pietari.muurinen@helpe.fi ) tai UPL:n nuorisotyötoimikunnan puheenjohtajalta Antti Mutikaiselta (p. 050 320 1372 / antti.mutikainen@upl.fi).